Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Vi behöver en ny dörr hemma

- Posted in Renovering by

Vi behöver en ny dörr

Vi bor i en sekelskiftesvilla. Jag gillar estetiken i sekelskifteshus och designen är i såna hus är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag gillar gamla ting och att bo i ett hus som varit med ett tag passa mig perfekt.

Vår ytterdörr har dock gjort sitt tycker jag, den är gammal och har tappat all färg och lyster som den en gång hade. Det jag är ute efter är en dörr som är representativ och ger huset ett lyft.

Jag tänker mig en trädörr med glaspartier och spröjsade fönster, det tror jag hade blivit fint och passat in med resten av fasaden på vårt hus. Sen vill jag ha en dörr som håller i många år. Jag gillar tunga dörrar och dörrar i massivträ har en bra känsla av tyngd samt att den rimligtvis håller länge.

Det finns många olika leverantörer att välja mellan och det kryllar av hemsidor på nätet som säljer dörrar så det finns många att välja emellan.

Då jag vill ha en dörr som håller länge, är snygg och passar in med stilen på huset som är från sekelskiftet så går många av de som säljer dörrar bort. Många erbjuder samma gamla tråkiga dörrar som både ser billiga ut och är billiga. Det är inte den typen av dörr jag vill ha till mitt hus.

Min syster och hennes man köpte en ny dörr för nåt år sedan. De köpte den på Ekstrands Dörrar och Fönster och de verkar ha bra och snygga dörrar av hög kvalité.

De erbjuder bra garantier, bland annat 15 års formstabilitet och 10 års målningsgaranti. Eftersom dörren ska passa in i husets sekelskiftesdesign så tänker jag att jag kanske köper en dörr som ser ut så här:

trädörr