Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Dörrar

- Posted in Hus och hem by

Dags att byta innerdörrar

Jag har länge varit sugen på detta och stört mig på utseendet på våra nuvarande dörrar. Har tapetserat om i vår hall och nu sticker dörrarna ut mer än någonsin. Det är dax helt enkelt.

Har kikat runt på olika hemsidor. Förstod inte förens jag började leta hur mycket olika innerdörrar det faktiskt finns. Med karm eller utan, slät dörr eller med nån slags design. Finns några med glas och spröjs som var hur läckra som helst. Ligger väldigt i tiden med spröjs. Kul med nåt annat än dom traditionella dörrarna.

Valet av handtag gör med en stor skillnad på uttrycket av en dörr. Om man väljer en helt slät dörr så blir ju handtagen den stora utstickaren som sätter prägel för dörren. Väljer man ett mer modernt handtag får dörren ett modernt utseende än om man tex väljer ett handtag med en mer antik look.

Hittade ett företag som har ett väldigt bra brett utbud av både dörrar och handtag. Så otroligt fina dörrar man kunde hitta här. Dom har kostnadsfria hembesök där dom kommer hem till en och gör en uppmätning av ens dörrar. Man anlitar dom för både beställning av dörrar samt installation. Allt i ett helt enkelt. Smidigt och bra tycker jag. Kan man njuta av sina fina nya dörrar utan krångel som kan uppstå.

Något annat jag läste om var dörrar med I-karm. Det innebär att det inte är någon synlig dörrkarm. Karmen är integrerad i väggen. Detta är något jag aldrig hört talas om innan. Såg otroligt snyggt och stilrent ut. Då fortsätter väggen hela vägen till dörren. Vilket innebär att man kan måla eller tapetsera hela vägen fram tills dörren börjar. Verkligen ett bra sätt att få huset att se mer modernt ut.

Vi har innerdörrar med gammal standard. Vilket innebär att gångjärnen är tappbärande. Nyare dörrar har nåt som heter snap-in gångjärn.

Företaget jag hittade hade många dörrar med gammal standard att välja mellan och det är jag väldigt glad för! Nu ska man bara komma fram till ett beslut.

enter image description here