Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Fönster

- Posted in Hus och hem by

Tag villan till en ny nivå med nya fönster

Vår gamla, otroligt vackra villa behövde ett lyft och fönsterna var en del av denna eminenta transformation. Dock var vi väl medvetna och noga med att bevara urspungskänslan stöpt i tradition och snickarglädje som inte fick tummas på vid renoveringen. Att välja rätt företag med rätt fingertoppskänlsa, noggrannhet och förkärlek till äkta hantverk som visar på gedigen yrkesglädje skulle visa sig enkelt. Rekommenderad av grannar att kontakta dem som jobbar med dörrar och fönster med precision och stilkänsla och levererar hållbar kvalitet som matchar kundens önskemål och villans måttanpassade utmaningar med ett slutresultat som blir vackert.

I vår kontakt med företaget visade det sig att vår villa behövde nya måttanpassade fönster som beskrevs som traditionellt svenska utåtgående fönster som förfinats. Vi fick själva välja om de levererades med gammeldags fönsterhakar eller med vridfönsterbeslag. I beskrivningen om detta vackra träfönster sades det att designen gör sig riktigt bra både på herrgård som skånelänga och vi blev helt övertygade om att det var dessa fönster som vi ville ha och vår villa förtjänade.

Slutresultatet blev så bra att vi valde att anlita företaget igen när det gällde vårt stora intillbyggda orangeri där vi bland annat ville ha praktiska och snygga skjutfönster som är så stora att de fungerar som skjutdörrar. Storleken 2,5 meter i höjd och upp till 6 meter i bredd lämpade sig optimalt för vår vision. Tillverkat i aluminium med fokus på ventilation, isolering mot kyla och inte minst, ökat inbrottsskydd. Vitt, snyggt och prydligt och passade vår villa som handen i handsken. Man kunde välja skjutfönster i trä fast här valde vi aluminium och vi blev supernöjda.

Vänner till familjen blev så imponerade av vår succéberättelse om samarbetet med företaget som vi anlitade för våra fönster att även de anlitade dem. Deras behov såg väldig annorlunda ut då deras villa är modern med minimalistisk design. De valde stora fönster med smala bågprofiler med glas som monterades långt ut för att ge en stilren optik. Det blev ett mycket lyckat slutresultat. Oavsett traditionellt eller supermodernt, där finns fönster för alla stilar.

fönster av kvalitet

Rörmokare i Karlskoga

- Posted in Renovering by

Vi sökte efter behörig rörmokare i Karlskoga och hittade!

Känns alltid magiskt när man får tag i en hantverkare som vet vad de sysslar med. Och när det gäller rörmokare så är det superviktigt. Varför, jo det mesta rörmokare jobbar med är i princip "under ytan" och med det menar jag att alla rör finns under golv och bakom eller inuti väggar. Om det nu förstås inte är rör som är SKA synas enligt retromodet "exposed plumbing" där förkromade rör och detaljer är på utsidan av väggarna.

Vatten är bra men vatten som läcker och gör så över lång tid bakom och under väggar och golv kan vara mycket bekymmersamt. Det kan förstöra hur mycket som helst och skapa mögel och dålig miljö för alla som befinner sig i huset.

Inget gör-det-själv jobb Rörarbeten är alltså inte något man själv ska jobba med för att spara pengar. Dessutom täcker inte försäkringen skulle det bli problem längre fram om man jobbat med det på egen hand. Nej, en behörig rörmokare är den enda rätta vägen. De vet vad som krävs och de som är professionella och behöriga är att räkna med.

Golvbrunnen är den viktigaste detaljen i ett våtrum. Om den är rätt monterad så kan många vattenskador undvikas. Där finns särskilda regler angående avstånd mellan golvbrunn och vägg tex och detta kan en rörmokare. Där finns så mycket som kan bli fel därför ska man se till att man får tag i rätt VVS-montör som en rörmokare också tituleras.

Vi sökte och hittade alltså en rörmokare i Karlskoga som vi fick förtroende för. De har över 170 år (!) av erfarenhet och är ett gäng om 10 medarbetare. Bara det sa oss en hel del. De är utbildade rörmokare och har lång erfarenhet vilket innebär många nöjda kunder, varav vi fick några som referenser.

Som VVS-företag erbjuder de flera olika tjänster samt service och reparationer. Det innebär för oss att vi kontaktar samma firma när det gäller ventilation, värmepump och annat som hör till branschen. Det är en stor trygghet att ha samma firma, samma medarbetare komma hem och hjälpa oss med allt inom VVS. Och bra blir det, varje gång.

rörmokare karlskoga

Bergvärme Malmö

- Posted in Hus och hem by

Bergvärme installation i Malmö

Vi har ett mysigt hus uppe på en kulle eller om man ska kalla det för ett litet berg i Malmö området. Vi har länge funderat på att byta uppvärming i huset. Vi eldar nu med ved och det är ett himla jobb med det. Något vi båda börjar bli trötta på att hålla på med. Vi har barn och lägger hellre den tiden på dem istället.

Vi är helt säkra på vad vi vill ha, vi vill ha bergvärme. Visst är det passande med när vi bor just på ett slag berg. Jag har läst på om bergvärme och det finns många fördelar med detta. Den enda nackdelen som jag kan se är att det blir en ganska hög engångssumma nu i början. Men resten är bara positivt. I längden så ger bergvärme den största ekonomiska besparingen. Den klarar även av att ge varmvatten och värma upp hela vårt hus som är ganska stort till ytan. Men en av de största anledningarna är för att det är miljövänligt och underhållningsfritt. Sen har jag hört att det ger kyla på sommaren, hur underbart är inte det!

Jag började höra mig för vem man ska anlita för detta stora jobb som är så oerhört viktigt för oss. Vi vill anlita någon som är riktigt bra på detta och som har fina lovord. Det var ett namn som hela tiden dök upp som är verksamma här i Malmö. Energitjänst AB heter dom. Så jag hörde av mig till dem och de var väldigt trevliga samt tillmötesgående. Jag fick en bra känsla av dem.

Har bokat in ett hembesök med Energitjänst AB och de kommer i nästa vecka. Ska bli otroligt kul att höra vad de har att säga om vår tomt och förutsättningar. Jag längtar tills dagen när allt är klart och vi slipper elda med mer ved!

luft luftvärmepump Energitjänst AB

Dörrar

- Posted in Hus och hem by

Dags att byta innerdörrar

Jag har länge varit sugen på detta och stört mig på utseendet på våra nuvarande dörrar. Har tapetserat om i vår hall och nu sticker dörrarna ut mer än någonsin. Det är dax helt enkelt.

Har kikat runt på olika hemsidor. Förstod inte förens jag började leta hur mycket olika innerdörrar det faktiskt finns. Med karm eller utan, slät dörr eller med nån slags design. Finns några med glas och spröjs som var hur läckra som helst. Ligger väldigt i tiden med spröjs. Kul med nåt annat än dom traditionella dörrarna.

Valet av handtag gör med en stor skillnad på uttrycket av en dörr. Om man väljer en helt slät dörr så blir ju handtagen den stora utstickaren som sätter prägel för dörren. Väljer man ett mer modernt handtag får dörren ett modernt utseende än om man tex väljer ett handtag med en mer antik look.

Hittade ett företag som har ett väldigt bra brett utbud av både dörrar och handtag. Så otroligt fina dörrar man kunde hitta här. Dom har kostnadsfria hembesök där dom kommer hem till en och gör en uppmätning av ens dörrar. Man anlitar dom för både beställning av dörrar samt installation. Allt i ett helt enkelt. Smidigt och bra tycker jag. Kan man njuta av sina fina nya dörrar utan krångel som kan uppstå.

Något annat jag läste om var dörrar med I-karm. Det innebär att det inte är någon synlig dörrkarm. Karmen är integrerad i väggen. Detta är något jag aldrig hört talas om innan. Såg otroligt snyggt och stilrent ut. Då fortsätter väggen hela vägen till dörren. Vilket innebär att man kan måla eller tapetsera hela vägen fram tills dörren börjar. Verkligen ett bra sätt att få huset att se mer modernt ut.

Vi har innerdörrar med gammal standard. Vilket innebär att gångjärnen är tappbärande. Nyare dörrar har nåt som heter snap-in gångjärn.

Företaget jag hittade hade många dörrar med gammal standard att välja mellan och det är jag väldigt glad för! Nu ska man bara komma fram till ett beslut.

enter image description here

Good abrasives

- Posted in Renovering by

Really good abrasives

Finally I have found good abrasives My biggest hobby has always been to build things out of wood, I enjoy building both smaller things such as decorations but also bigger items such as chairs and tables. It is my way of relaxing and taking my mind off of things. During the years that I have had this as my hobby my biggest problem has always been to find a good wood abrasive, the ones that I have tried have never lasted med very long which is annoying since I have to rebuy wood abrasives constantly. However, some time ago I found wood abrasives from Ekamant and they have lasted me for such a long time! I am so happy with the quality and that I now do not need to buy wood abrasives as often. I also saw that they sell abrasives for other materials, such as metal. I have been wanting to try to build thing with other materials so that is perfect for when I decide to try it out. Next time I need wood abrasives I will definitely buy them from Ekamant again.