Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Vi behöver en ny dörr hemma

- Posted in Renovering by

Vi behöver en ny dörr

Vi bor i en sekelskiftesvilla. Jag gillar estetiken i sekelskifteshus och designen är i såna hus är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag gillar gamla ting och att bo i ett hus som varit med ett tag passa mig perfekt.

Vår ytterdörr har dock gjort sitt tycker jag, den är gammal och har tappat all färg och lyster som den en gång hade. Det jag är ute efter är en dörr som är representativ och ger huset ett lyft.

Jag tänker mig en trädörr med glaspartier och spröjsade fönster, det tror jag hade blivit fint och passat in med resten av fasaden på vårt hus. Sen vill jag ha en dörr som håller i många år. Jag gillar tunga dörrar och dörrar i massivträ har en bra känsla av tyngd samt att den rimligtvis håller länge.

Det finns många olika leverantörer att välja mellan och det kryllar av hemsidor på nätet som säljer dörrar så det finns många att välja emellan.

Då jag vill ha en dörr som håller länge, är snygg och passar in med stilen på huset som är från sekelskiftet så går många av de som säljer dörrar bort. Många erbjuder samma gamla tråkiga dörrar som både ser billiga ut och är billiga. Det är inte den typen av dörr jag vill ha till mitt hus.

Min syster och hennes man köpte en ny dörr för nåt år sedan. De köpte den på Ekstrands Dörrar och Fönster och de verkar ha bra och snygga dörrar av hög kvalité.

De erbjuder bra garantier, bland annat 15 års formstabilitet och 10 års målningsgaranti. Eftersom dörren ska passa in i husets sekelskiftesdesign så tänker jag att jag kanske köper en dörr som ser ut så här:

trädörr

Hyra byggnadsställningar i Göteborg

- Posted in Renovering by

Jag behöver hyra byggnadsställningar i Göteborg

Jag ska lägga om fasaden på vårt hus inför hösten och behöver hyra en byggställning så jag har rätt förutsättningar för att kunna göra detta.

Jag är ingen hantverkare men är rätt så händig och jag har en kompis som arbetat som hantverkare i hela sitt yrkesverksamma liv som ska hjälpa till. Och med gemensamma krafter borde vi kunna klara av att fodra om huset tänker jag.

Jag har köpt grå träpanel vilket jag tror kommer att bli riktigt fint när det är klart. Vi kommer då ha ett grått trähus med svart tegel på taket.

Det är nog nästan 10 år sedan vi målade om huset så färgen är lite matt och jag tycker inte heller att blått är en speciellt fin färg på huset längre. Vad man tycker är fint förändras över tid har jag upptäckt.

När man ska sätta upp ny fasad på huset så räcker det inte med en stege utan vi behöver riktiga ställningar så att man kan arbeta säkert och någorlunda effektivt.

Jag har hittat ett företag som hyr ut byggnadsställningar i Göteborg som heter Scaffolding Projects och de hyr ut byggställningar till både företag och privatpersoner.

De har bland annat ställningar i aluminium vilket jag tror passar bra för då är det lätt att flytta runt allt eftersom arbetet med fasaden fortskrider.

En fördel är att man kan använda sig av ROT-avdraget när man hyr ställningar vilket gör att man kan hålla nere kostnaden för arbetet med att sätta upp ny fasad.

Hög byggnadsställning vid fasadarbete

Dags för en paviljong

- Posted in Trädgård by

Dags att köpa en paviljong

När jag var liten så hade jag ett favoritställe och det var i farmor och farfars paviljong. De drack alltid sitt kaffe ute under paviljongen och jag fick hemmagjord jordgubbssaft.

Det var något väldigt rogivande med att sitta i paviljongen, jag vet inte riktigt vad det var men det var bästa tiden. Själv satt jag mycket under paviljongen och ritade och gjorde sånt som man gör när man är liten. Paviljongen var vit vill jag minnas och runtomkring paviljongen så hade farmor sått blommor i alla möjliga färger. Duken hade flagnat lite minns jag det som men det gjorde bara paviljongen ännu charmigare.

Nu när jag själv börjar närma mig pensionen så funderar jag på om jag inte också skall skaffa mig en paviljong så förhoppningsvis mina barnbarn kan få uppleva den känslan med.

Nuförtiden finns det ju många olika varianter av paviljonger. Det finns paviljonger som har aluminium som stomme och sen är tak och väggar gjorda av polyester med tillhörande myggnät. Antar att det är mer praktiskt och underhållsfritt med en sådan paviljong än en paviljong i trä (som på den gamla goda tiden).

Har kikat runt lite på olika ställen, bland annat på Hillerstorps sida, och nu jag har hittat en jättefin paviljong. Tror den kan bli jättebra nere i hörnan på baksidan av trädgården. Det blir som ett litet extra rum fina dagar och ett mysigt ställe att dricka kaffe på eller att inta kvällsmaten där. Vi har kvällssol på baksidan så jag tror att det kan bli perfekt.

Ser att man kan köpa till paviljongväggar som tillbehör och det kanske är praktiskt att ha för då kan man ju använda paviljongen även om vädret inte är så bra. Jag vill ju att vi skall nyttja paviljongen så mycket det går.

Sagt och gjort, detta får bli helgens projekt och när det är klart är vi ju förberedda för de förhoppningsvis ljuva sensommarkvällarna.

Energitjänst - Bergvärme Malmö

- Posted in Ingen kategori by

Bergvärme i Malmö - vår lösning på våra höga värmekostnader

Jag har länge funderat på en lösning till våra höga värmekostnader, jag har jämfört olika alternativ och läst på om alla olika som finns. Slutligen kom jag fram till att bergvärme är det bästa alternativet för oss och vårt hus. Markvärme utnyttjar den solenergi som har lagrats i berg, jord, grundvatten eller sjö, och detta är vad som är känt som bergvärme. När vi har installerat vår bergvärme i Malmö kan vi spara upp till 80 % på våra värmekostnader.

Efter att jag väl hade bestämt mig för vilken typ av uppvärmning vi ska använda oss av kollade jag noga igenom de företag som erbjuder installering av bergvärme i Malmö. Slutligen föll valet på Energitjänst som har över 20 år i branschen, vilket så klart känns betryggande för mig. De utlovar hög kompetens och trygga lösningar för ens värmebehov så jag har höga förväntningar på dem när de ska installera vår bergvärme i Malmö.

Med bergvärme i Malmö sänker du dina värmekostnader

Toshiba - värmepump

- Posted in Ingen kategori by

Det var på tiden att vi köpte en värmepump till sommarstugan

För två år sedan köpte vi en liten sommarstuga vid havet i Båstad. Det är så mysigt att spendera somrarna där men vi hade gärna börjat spendera några helger och lov under höst och vår också. Dock är det för tillfället lite för kallt för att kunna göra det just nu, och därför har vi bestämt oss för att investera i en värmepump. Med en värmepump kommer vi få ut mycket mer av stugan, istället för att bara vara där under somrarna. Efter en del research och efter att ha pratat med många företag som säljer värmepumpar bestämde vi oss till slut för Toshiba. Med deras kompetens och långa erfarenhet känner vi oss trygga med det beslutet. Inte nog med att vi kommer kunna spendera mycket mer tid i stugan året runt, vi kommer även kunna kyla oss på sommaren, vilket vi insåg att vi verkligen behöver ha möjlighet till efter denna varma sommar. Jag ser fram emot att kunna spendera mer tid i vår stuga i Båstad och att vi kommer ha ett behagligt inomhusklimat året runt tack vare vår nya värmepump.

Med en värmepump från Toshiba kan du kyla dig på sommaren och värma dig på vintern