Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Takläggare Kungsbacka

- Posted in Renovering by

En takläggare som gör sitt jobb

Efter många om och men har vi i familjen beslutat att lägga om taket på vårt hus i kungsbacka. Det är varken snyggt eller särskilt hållbart. Att ha ett friskt tak är viktigt för att undvika potentiella framtida skador på huset, taket är ju ändå husets skydd mot alla vädrets utmaningar.

Skador som kan förekomma om taket inte är bra är bland annat fuktskador och mögel, då kan det bli en dyr historia om inte en takläggare i kungsbacka kommer och fixar det. Så det är lite anledningarna till varför vi vill lägga om vårt tak, det får kosta en slant men samtidigt så framtidssäkrar vi huset som vi älskar. Det kommer dessutom bli riktigt snyggt!

Det finns flera takläggare i kungsbacka och det kan vara en djungel i att hitta ett bra företag som lägger om tak. Min kompis tipsade mig om en takläggare i kungsbacka som hon är mycket nöjd med. TLV tak har sin bas i kungsbacka så det känns ju väldigt tryggt med att det är en lokal firma som är nära till hands. Vi ringde denna takläggare i kungsbacka och de kom förbi vårt hus för att se vad det är de behöver göra med taket.

Det bästa var nog deras snabba och proffsiga service, kunde inte känna mig mer trygg med TLV som takläggare i kungsbacka. Vårt tak blev superfint, nytt och fräscht tegel som verkligen förändrar uttrycket på huset, det sticker säkert i grannarnas ögon hehe. Så om du är ute efter en riktigt bra takläggare i kungsbacka rekommenderar jag TLV tak.

Vackert tegeltak i kungsbacka

Trädfällning Östersund

- Posted in Trädgård by

Trädfällning i Östersund

Hösten är en härlig tid fast med denna årstid kommer lite trädgårdsarbeten inför vintern som komma skall. I våra gedigna rabatter finner man blommor och buskar som tillför färg och grönska beroende på årstid. Vi har även en vacker och praktisk köksträdgård där vi odlar potatis, morötter, kryddväxter och annat smått och gott. Egetodlat smakar sååå mycket godare, testa själva om ni kan. Även på en balkong i söderläge kan fungera fint på mindre skala dvs.

Precis intill vårt hus står tre stora träd. Dessvärre tror vi att de behöver fällas då de har sett bättre dagar och troligt vis står för en risk att falla på huset skulle det storm. Skulle de plockas bort får vi dessutom mer ljusinsläpp till de rummen som vetter mot det hållet och även om vi tycker det är sorgligt att förlora våra träd, så uppskattas ljuset som släpps fram. Vi försökte beskära trädkronorna förra året fast det verkade inte ha hjälpt trädhälsan.

Trädfällning är något endast en arborist får utföra. Vi känner en professionell arborist som utför trädfällning i Östersund som både beskär och fäller träd. Det var de som hjälpte oss förra året.

När en arborist beskär ett träd så klättrar denne upp i trädet, med säkerhetslinor, och beskär grenar och stammar. På så sätt kan hen jobba sig nedåt och sedan huggs trädet ner när väl på marken. Trädfällning kan vara farligt. Säkerhet är allt. Rätt säkerhetsanordningar och teknik krävs för att se till att arboristen är säker hela vägen. Trädet som skall fällas kontrolleras och mäts upp, så att de kan bestämma med precision vart trädet faller och landar för att säkerställa att intilliggande hus och annat inte drabbas. Det kan man förhindra genom att beskära trädstammarna på rätt sätt. Då kanske ni undrar vad som händer efter man utfört trädfällning, det ligger ju en massa träd på marken. Det som är så bra med vårt arborist är att de sköter bortforslingen och städar efter sig. Så vi slipper allt det jobbiga! Nu ska jag dricka hallonsaft och fika i solen bland mina blommor och buskar.

professionell trädfällning i Östersund

Energiborrning Borlänge

- Posted in Renovering by

Bergvärme till mitt hus i Borlänge

Att skaffa bergvärme har aldrig varit så aktuell som det är just nu för oss. Elpriserna är helt galet dyra nu och vi måste hitta ett annat sätt att värma vårt hus på. Bergvärme är uppvärmningssättet för oss har vi konstaterat. Vi tror att vi har väldigt goda förutsättningar för detta då vårt hus ligger på ett landskap med mycket berg.

Vi behöver att detta sker ganska snart. Det måste vara klart innan det blir för kallt ute. Vi läste att man kan reducera uppvärmningskostnaderna upp till 75 procent. Perfekt nu när elen är så dyr! Bergvärme är mycket mer naturvänligt än annan uppvärmning är med och det tycker vi verkligen om. Det finns många positiva egenskaper med bergvärme jämfört med många andra uppvärmningssätt.

Vi forskade runt bland de olika firmorna som utför borrning för bergvärme i Borlänge. Frågade även andra som har skaffat bergvärme till sitt hus vilka de anlitat och om de var nöjda. Det var en firma som hela tiden dök upp samt verkade ha mest nöjda kunder. Det var Mora brunnsborrning. Vi bestämde oss för att kontakta just dem och att boka ett hembesök.

När de var hemma hos oss berättade de att vi hade otroligt bra förutsättningar för just bergvärme till vårt hus. Han som besökte oss var otroligt erfaren och kunnig märkte man. Han berättade att firman funnits sedan 80-talet och antalet hushåll de installerat bergvärme i är otroligt många.

Vi bestämde oss för att anlita just denna firman. Efter ett bra besök plus alla bra ord vi hört om dem när det kommer till just bergvärme övertygade oss. Det känns tryggt att anlita dem för vår borrning. Det är ett stort och viktigt projekt för oss och då vill man ju ha de bästa. De kommer redan om två veckor och sätter igång med arbetet. Det blir perfekt inför hösten. Vi ser otroligt mycket fram emot detta och det kommer att göra under för vår elkostnad denna vintern.

bergvärme energiborrning Borlänge Mora brunnsborrning

Snickare i Karlskrona

- Posted in Renovering by

På jakt efter en bra snickare i Karlskrona

Vi hade äntligen bestämt oss här hemma för att ta itu med vår uteplats i söderläge som var i stort behov av renovering. Ohändiga som vi är när det gäller snickeri och bygg så fick vi göra såsom man gör i vårt läge; googla på snickare i Karlskrona med omnejd. Vi ville få kontakt med en byggfirma som kunde allt inom bygg så att deras snickare även kunde lösa carporten som också behövde renovering utfört. Vi ville att byggfirman skulle vara väletablerade med goda referenser så att vi tryggt kunde välja rätt. Vi har hört om problem som kan uppstå när man inte får rätt kompetens så det var väldigt viktigt för oss att de som vi anlitade kunde sin sak och att det blev rätt direkt både med uteplatsen och carporten.

Efter några väl valda kontakter fick vi till slut störst förtroende för en snickare som välkomnade både mindre och större byggprojekt vilket vi kände passade oss bra. Man vet ju aldrig om en uteplats är något en byggfirma vill jobba med fast vi hade ju även vår carport som också skulle fixas.

De var väldigt bra med både punktlighet och serviceandan när de anlände för att se över jobben, ställde bra med frågor om både vad vi behöver nu och hur framtiden ser ut och våra behov och förutsättningar. Vissa frågor kunde vi inte svara på utan behövde deras goda råd då de hade mer erfarenhet och jobbat med liknande uppdrag tidigare. Vi behövde exempelvis veta om man behöver bygglov när det gällde renoveringen av carporten samt om vi ville ha ett plank på ena sidan av uteplatsen där de skulle bygga upp ett fint trädäck, om grannens godkännande behövdes eller om höjden var okej. Aldrig fel att stämma av med grannen för den goda grannsämjans skull.

Deras svar och råd samt underlag kändes professionella och genomtänkta och anpassade just för oss. Med all information de fick av oss gav de oss en offert som vi fick fundera på i lugn och ro. Vi valde dem och hela uppläget kändes bra och arbetet blev klart i rätt tid, på rätt sätt och snyggt såsom vi hade drömt om.

skicklig och professionell snickare i karlskrona