Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Stallfönster

- Posted in Renovering by

Funderar du på stallfönster?

Vi funderade länge och väl hur vårt blivande hus skulle vara för att passa oss som familj. Länge letade vi efter hus till salu som uppfyllde alla våra krav och önskemål om som naturligtvis fanns i vårt sökområde. Inget dök tyvärr upp och de hus vi gillade var väldigt mycket inte-till-salu.

Så vi bestämde oss för att köpa en tomt som vi verkligen tyckte var fantastisk och därefter bygga vårt eget drömhus. Nu med facit hand blev det billigare att bygga nytt än att köpa ett befintligt hus och sedan renovera och uppdatera med uppbyggnation, utbyggnation eller tillbyggnation beroende på typ av fastighet det gällde.

Stil, form och design hör till våra intressen och att själva kunna styra över arkitekturen innebar för oss att vi kunde bygga vårt drömhus. Ett drömhus för oss är ett som är praktiskt, funktionellt, intelligent och designat efter vår stil och smak. Vi går mot det traditionella med många moderna inslag.

Fönster utgör en markant del av en byggnad och här valde vi direkt att installera stallfönster. Det gav vårt hus den känsla, look och “edge” som skapade helheten och som rann över även till garageport och ytterdörrar.

Företaget som levererade våra stallfönster befinner sig i Getinge i Halland. En väletablerade bygghandel, snickerifabrik med brädgård som funnits i 100 år. De är proffs och experter och löser det allra mesta. Dessutom har de en servicenivå olikt alla andra, helt i världsklass. De bryr sig. De kan sin bransch. De vet att de flesta inte kan så mycket när det gäller fönster, dörrar, virke, lister, bågar you name it - om man nu inte är hantverkare och proffs själv och jobbar med det - då kan man bara kliva in hos dem och hitta det man vet man söker.

Företaget behövde veta om vår byggsituation, behövde mått och annan information. De var tydliga med hur man gör för att mäta och hjälpte oss hela vägen över telefon och epost. Skänt att man inte behöver befinna sig i deras område och att allt går att lösa ändå.

De tog väl hand om emballage och transport, så att allt kom fram i sin ordning och allt passade. Stallfönster, dörrar och port.

Ni kan tro vårt nya hem har blivit fantastiskt bra på absolut alla sätt och vis. Här har va kommit i hamn, landat i vårt forever-hem och boar nu in oss för fullt.

Vi ögar ut över vårt tomt, en större bit land med ängar och åkrar som grannar och ser en möjlighet att bygga ett stall. Det stallet kommer att gå i samma design som vårt hus som man då kallar boningshus hehe! och vi vet ju var vi beställer våra stallfönster, eller hur?

Går du i tankarna att förnya fönster så ta med i beaktning att stallfönster kan vara just det som blir allra bäst. De är väderbeständiga, tåliga och dessutom kommer de i olika design såsom raka stallfönster, valvbåge eller sidohängda. Dessutom om det nu inte var nog, så kan samtliga designs även levereras med dekorspröjs.

Nu är det ett nytt stall som skall planeras, designas och byggas. Om nu det inte var roligt nog, så kommer det roliga när stallet är klart: hästar!

Giddy up!

slå till med stallfönster