Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Denna blogg handlar om hus, hem, renovering och inredning

Installera bergvärme Uppsala

- Posted in Hus och hem by

Bergvärme installation i Uppsala

Bergvärme som uppvärmningsmetod? Det är frågan vi ställer oss just nu. Jag och min man funderar på att installera just detta. Vi har hört hur bra det ska vara. Både när det kommer till kostnad och för miljön. Att man kan minska sin energikostnad med upp till 80% låter ju inte alls dumt. Sen hade det känts bra att veta att man minskar CO2 utsläppet i världen. Att det är en förnybar energikälla som ger en bekväm försörjning av värme och varmvatten känns också bra. Har hört att det även kan kyla på sommaren, inte alls dumt.

Nu ska man bara hitta någon bra firma som tillhandahåller detta. Vi bor i Uppsala och har gjort lite efterforskningar om detta. Fastnade för en sida som hette Villabrunnar Jansson AB. Jag ringde och pratade med dem, fick ett bra professionellt intryck. De verkade väldigt kunniga och erfarna. Gick sedan tillbaka till deras hemsida och det visade sig att de hade varit i branschen i 30 år. Känns tryggt och bra faktiskt. Att man väljer någon som har mycket erfarenhet så minskar man ju faktiskt risken för misstag. Man vill ha någon som vet vad de gör, när det har med så här stora projekt och mycket pengar att göra.

Fick förklarat lite hur det går till med att borra för bergvärme. Solvärme lagras i marken och det är det man borrar efter och hämtar i bergets eller sjöbottens djup. Den lagrade solenergin fortsätter upp till huset med hjälp av vätska samt en pump och omvandlas till energi i form av värme eller varmvatten i huset. Sedan åker vätskan ner igen och så cirkuleras det så.

Hur djupt man behöver borra beror helt på tomten och vilket värmesystem som finns. Ska bli intressant att se vad de har att säga när de kommer hit och tittar på vår tomt. Ska nog bestämt ringa och boka det nu!

installera bergvärme Uppsala Villabrunnar Jansson AB